katter

(N)Sacred Soul’s Northernlights

Tanssi kommer från en rad av supermammor och var en mycket hängiven och duktig mamma till sin första bebis, Taddo. Sen hon blev mamma har Tanssi blivit lite lugnare, men dagligen är det vilda rejs som står på agendan. Man häpnar över hur så nätta små katter kan föra så mycket oväsen när de leker?! Bästa leksaken enligt Tanssi är en hemmastickad gammal lovikavante. Den flyger högt genom luften, och trodde nog aldrig att den skulle sluta sina dagar som kattleksak.

Tanssi är barnbarn till Eskil och från det att Tanssi flyttade hit som liten kattunge så har de två varit som ler och långhalm. De gör det mesta tillsammans; äter, sover, leker, och går på lådan sida vid sida.
Tanssi har en otroligt mörkt blå ögonfärg, ett släktdrag som man kan se även hos morfar Eskil och dottern Taddo.

"Tanssi"

SIA d – rödmaskad

fertil hona, PRA-neg.
född 2018-01-12

e: Melkatz Raspberry Beret, SIA d
u: S*Yahtzee’s Lara Flynn, SIA e

 

STAMTAVLA

 

S*Mijmu Pix MaTaddo

"Taddo"

SIA g – blåsköldpaddsmaskad

fertil hona, PRA-negativ
född 2019-11-24

e: Geishagoll Winter Walkabout, SIA a
u: (N)Sacred Soul´s Northernlights, SIA d

 

STAMTAVLA

Taddo är yngst i gänget och föddes som enda kattungen i sin kull. En självklar keeper! Taddo är en fantastiskt rolig och cool personlighet, och bästis med hunden Saffy. De leker vilt och brutalt, sover tillsammans och är tighta bästisar. Taddo är som ett mellanting mellan tornado, duracellkanin och flygekorre, hon är överallt och högt och lågt – en typisk siamestonåring med andra ord.

Taddo har väldigt mycket amerikanska katter bakom sig, vilket syns i hennes långa och smala linjer och smidiga elegans. Hon är fenomenal på att apportera och bästa leksaken som finns är en gul katt som Taddo bär runt på som en tuff liten tiger. Hon lägger den på ens fötter (eller kinden, om det är på natten) och vill att man ska kasta iväg den så att hon kan hämta – om och om och om igen.

S*Elegant Angel’s Thunder

Åskar bor hos en fodervärd här i Stockholm tillsammans med ett gäng kattkompisar. Han är en väldigt busig, framåt och kelig ung herreman med ett fantastiskt temperament.
Åskar har en spännande stamtavla och även ett mycket stiligt yttre; han är så lik sin engelske pappa Murre.

Under vintern 2021/2022 hoppas vi på kattungar efter Åskar. Därefter kommer han att bli en glad kastrat och fortsätta leva livets glada dagar tillsammans med sina kattkompisar och matte.

Åskar lånas inte ut till andra honor.
No stud service. 
 

"Åskar"

SIA e – crememaskad

fertil hane, PRA-neg.
född 2021-02-27

e: Laziza Mafdet-Murano, SIA n
u: S*Elegant Angel’s Onyx, SIA h

 

STAMTAVLA

 

FI*Baila-Bailan Aika-Ässä

"Eskil"

SIA e – crememaskad

kastrerad hane, PRA-neg.
född 2014-11-21
e: FI*Baila-Bailan Pala Rakasta, SIA n 21
u: FI*Baila-Bailan Pimeän Tyttö, SIA g

 

STAMTAVLA

Eskil är från Finland och är en rundlagd herre i sina bästa år som älskar mat och att kela. Det bästa som finns är att sitta innanför mattes tröja, eller ligga runt axlarna som en orm och spinna det högsta man bara kan. ”Du och jag matte, du och jag” myser han då.

Eskil är morfar till Tanssi och gammelmorfar till Taddo. Man kanske därför skulle kunna jämföra honom lite med Gudfadern; den som är äldst och klokast i släkten? Men eftersom Eskil är världens snällaste och vänligaste själ så ligger det nog närmre till hands att jämföra honom med Mumintrollet, eller möjligen Mumin-mamman, nu när han är lite äldre. En mild och mjuk mattegris som är snällheten personifierad.

att leva med siameser

kattungar

som hund och katt

STJÄRNOR FRÅN FÖRR