kattungar

Stilstudie i kattungebus

Kull 9 är här!

Tre kattungar föddes den 11 september 2020:

– S*Mijmu Pix Napoleon Dynamite, hane SIA e

– S*Mijmu Pix Mjau Antoinette, hona SIA g

–  S*Mijmu Pix Punky Pompadour, hane SIA e

 

Uppdatering 2 december

Kattungarna har fyllt 11 veckor och busar nästan dygnet runt. Snabba som små speedade vesslor fräser de fram kors och tvärs, högt och lågt och upp och ner i klätterträden.
De har blivit kompisar med hunden Saffy och tycker att det är jättekul att busa och mysa med henne. Saffy har ett sånt tålamod; skakar bara på sig när kattungarna utsett henne till sin cowboyhäst och ska klättra upp på hennes rygg, eller när hon försöker sova och det pågår vilda brottningsmatcher i hennes bädd. Saffy tvättar och pysslar om de små och är speciellt noga med örontvätten, det är viktiga grejer det.  

Jag är förundrad över hur fort de växer och hur snabbt tiden går! Nyss var de små knubbiga och duniga knattar som vinglade runt i bolådan, och nu är de långbenta som små vita älgar med långa tunna svansar och en himla fart under tassarna.  

 Alla tre kattungarna har intressenter och i dagsläget är ingen av dem tillgängliga. .

Geishagoll Winter Walkabout, SIA a

"CIAO"

e. Geishagoll Winchester, SIA n
u. Geishagoll Boomerang, SIA a

(N)Sacred Soul´s Northernlights, SIA d

"TANSSI"

e: Melkatz Raspberry Beret, SIA d
u: S*Yahtzee´s Lara Fynn, SIA e

kattungar

Kattungar från S*Mijmu Pix är leveransklara tidigast vid 14 veckors ålder. Vid leverans är kattungarna:

– Stambokförda i SVERAK med stamtavla
– Vaccinerade två gånger mot kattsnuva och kattpest
– Chipmärkta med microchip
– Avmaskade/konstaterade fria från mask genom ”Kolla masken”-testkit
– Försäkrade för Dolda fel i tre år genom min försäkring hos Agria som kan övertas av kattens nya matte/husse
– Föräldrarna är PRA-testade samt testade för FIV och FeLV före parning.
Katterna testas även för tarmparasiterna TF och Giardia

Kattungarna veterinärbesiktigas max 7 dagar före leverans.
Varje kattunge får med sig ett startpaket med bl.a. filt, mat och leksaker, och självklart livslång support från mig som uppfödare.
Inga kattungar säljs som ensamkatter eller som lösspringande utekatter.

Att vara ägd av en siames

Att köpa en katt är ett livslångt åtagande och är något som ska tänkas igenom noga innan köp. Har man den tid, ekonomi och utrymme en katt kräver, såväl nu som i många år framöver? Har du läst på om rasen, är siamesen en katt som skulle passa dig och din familj?

Siameser är sociala, energiska och nyfikna katter. De ägnar sig gärna åt våghalsiga äventyrsexpeditioner eller företar noggranna undersökningar av diverse art och karaktär. Siameser är sociala och vill dela livet med en likasinnad kattkompis eller två. De trivs inte som ensamkatter, då kan de bli mycket olyckliga.
Söker du en lugn och stillsam katt som helst ligger och tupplurar snällt i soffan om dagarna så kan jag inte rekommendera en siames. Om du däremot gillar att din katt är nyfiken i en strut, oerhört initiativrik vad gäller lekar och upptåg, gärna snackar högt och ljudligt och har åsikter om det mesta (som siames håller man aldrig tyst om vad man tycker och tänker) och dessutom är fantastisk vacker så rekommenderar jag gärna siamesen och dess syskonraser!

Om du är intresserad av en kattunge och tänkt igenom vad det innebär att dela ditt liv i många år framöver med en siames, och kan erbjuda ett kärleksfullt och livslångt hem med en eller flera kattkompisar så är du välkommen att höra av dig. Skicka gärna ett mail som första kontakt där du berättar lite om dig själv, tidigare katterfarenhet och det hem du kan erbjuda en kattunge.

F O D E R V Ä R D

Fodervärdar är guld värda för uppfödare, och tanken är att detta arrangemang ska vara ett win-win-förhållande för både uppfödare och fodervärd.

Framåt vintern/våren 2020/2021 söker jag eventuellt en fodervärd till en liten hankattunge. En blivande fodervärd bör max bo 1 timmes resväg från Stockholm och inte ha några andra fertila katter hemma. Om du är intresserad av att bli fodervärd eller veta mer om vad det innebär så hör gärna av dig.

katterna

att leva med siameser

stjärnor från förr

galleri

info@mijmupix.se