kattungar

Stilstudie i kattungebus

Pga återbud så är den lille crememaskade charmören Punky Pompadour tillgänglig till rätt hem och familj (ej avel).
Läs mer om vad det innebär att köpa siameskatt en bit längre ner på sidan. En möjlighet är att Punky kan flytta tillsammans med en annan liten siameskille om du utöver att bli matte/husse till Punky skulle vara intresserad av att bli fodervärd. Läs mer om fodervärdskap lite längre ner på sidan, eller kontakta mig för mer info.  

Uppdatering 29e december

Sista uppdateringen på gallerisidan för de fantastiska kattungarna i kull 9, nu har de nämligen blivit stora nog att börja flytta till sina nya hem. Napoleon Dynamit, aka Nisse, var först med att flytta hemifrån. Mjau Antoinette står på tur, och så hoppas vi att även Punky Pompadour hittar sitt nya hem och familj framöver.
Stort lycka till i livet små knattar!

Geishagoll Winter Walkabout, SIA a

"CIAO"

e. Geishagoll Winchester, SIA n
u. Geishagoll Boomerang, SIA a

(N)Sacred Soul´s Northernlights, SIA d

"TANSSI"

e: Melkatz Raspberry Beret, SIA d
u: S*Yahtzee´s Lara Fynn, SIA e

FODERVÄRD

Fodervärdar är guld värda för uppfödare och tanken är att detta arrangemang ska vara ett win-win-förhållande för både uppfödare och fodervärd.  

Framåt vintern/våren 2021 söker jag fodervärd till en liten hankattunge. En blivande fodervärd bör bo max 1 timmes resväg från Stockholm och inte ha några andra fertila katter hemma, men gärna kastrerade kattkompisar.
Hankatten ska dejta en eller två av mina honkatter och därefter blir han en glad kastrat och övergår i fodervärdens ägo.  

Om du är intresserad av att bli fodervärd eller skulle vilja veta mer om vad det innebär så är du välkommen att höra av dig

 

Lipande siameskattunge

kattungar

Kattungar från S*Mijmu Pix är leveransklara tidigast vid 14 veckors ålder. Vid leverans är kattungarna:

– Stambokförda i SVERAK med stamtavla
– Vaccinerade två gånger mot kattsnuva och kattpest
– Chipmärkta med microchip
– Avmaskade/konstaterade fria från mask genom ”Kolla masken”-testkit
– Försäkrade för Dolda fel i tre år genom min försäkring hos Agria som kan övertas av kattens nya matte/husse
– Föräldrarna är PRA-testade samt testade för FIV och FeLV före parning.
Katterna testas även för tarmparasiterna TF och Giardia

Kattungarna veterinärbesiktigas max 7 dagar före leverans.
Varje kattunge får med sig ett startpaket med bl.a. filt, mat och leksaker, och självklart livslång support från mig som uppfödare.
Inga kattungar säljs som ensamkatter eller som lösspringande utekatter.

Att vara ägd av en siames

Att köpa en katt är ett livslångt åtagande och är något som ska tänkas igenom noga innan köp. Har man den tid, ekonomi och utrymme en katt kräver, såväl nu som i många år framöver? Har du läst på om rasen, är siamesen en katt som skulle passa dig och din familj?

Siameser är sociala, energiska och nyfikna katter. De ägnar sig gärna åt våghalsiga äventyrsexpeditioner eller företar noggranna undersökningar av diverse art och karaktär. Siameser är sociala och vill dela livet med en likasinnad kattkompis eller två. De trivs inte som ensamkatter, då kan de bli mycket olyckliga.
Söker du en lugn och stillsam katt som helst ligger och tupplurar snällt i soffan om dagarna så kan jag inte rekommendera en siames. Om du däremot gillar att din katt är nyfiken i en strut, oerhört initiativrik vad gäller lekar och upptåg, gärna snackar högt och ljudligt och har åsikter om det mesta (som siames håller man aldrig tyst om vad man tycker och tänker) och dessutom är fantastisk vacker så rekommenderar jag gärna siamesen och dess syskonraser!

Om du är intresserad av en kattunge och tänkt igenom vad det innebär att dela ditt liv i många år framöver med en siames, och kan erbjuda ett kärleksfullt och livslångt hem med en eller flera kattkompisar så är du välkommen att höra av dig. Skicka gärna ett mail som första kontakt där du berättar lite om dig själv, tidigare katterfarenhet och det hem du kan erbjuda en kattunge.

katterna

att leva med siameser

stjärnor från förr

galleri

info@mijmupix.se