OM UPPFÖDNINGEN

V Ä L K O M M E N !

S*Mijmu Pix är en liten uppfödning av siameskatter i södra Stockholm. Stamnamnet S*Mijmu Pix registrerades i SVERAK, FiFe, i februari 2006. I april samma år föddes den första kullen.
Här hemma bor tre siameser samt whippeten Saffy. Uppfödningen är liten med få kullar. Eftersom katterna i första hand är högt älskade (och tämligen bortskämda!) familjemedlemmar så är det viktigaste för mig att ha en harmonisk, lagom stor kattgrupp där katterna inte är flera än att de får plats i mitt knä, och där varje katt blir sedd och uppmärksammad som individ.
Titta gärna in på ”kattunge”-sidan för att läsa mer om ev. kullar eller planer. Där kan du även läsa mer om vad som gäller när du köper en kattunge från S*Mijmu Pix.

Om du är intresserad av att veta mer om uppfödningen, katter eller kattungar så är du välkommen att höra av dig!

 

 

Emma, S*Mijmu Pix
info@mijmupix.se

S A F F Y

Whippet-tiken Saffy/Zelig Snowflake är del av familjen och är en stor fan av katter. Hon är bästa vän med Taddo och har varit med ända sen Taddo föddes. Från dag 1 var Saffy en lika hängiven som nyfiken beundrare vid bolådan. 
De första veckorna fick Saffy lukta på lilla Taddo under uppsikt av mamma Tanssi, men när Taddo blev större och fick mer spring i benen och allt större ytor att utforska så fick Saffy vara med och leka. Givetvis under noggrann uppsikt. Som ung och ivrig valpfröken så är det inte helt lätt att bedöma hur stor och bufflig man kan vara i jämförelse med en pytteliten, om än snabb och smidig, kattunge. Men Saffy har hela tiden varit så uppmärksam och försiktig mot sin lilla kattkompis, även om leken kan se lite lätt brutal ut för oss tvåbenta.
 
Taddo har redan från start varit van vid sin gigantiska och lite klumpiga bästis och älskar sin hund-syster Saffy högt. Taddo spinner så det dånar när de två brottas och leker, och när de blir trötta så kurar Taddo ihop sig mot Saffy och så sover de.

K A T T U N G A R

All info och senaste nytt om planer och kullar hittar du på kattungar-sidan. Här kan du också läsa om vad som gäller när du köper en kattunge från S*Mijmu Pix

 

F O D E R V Ä R D

Fodervärdar är guld värda för uppfödare, och tanken är att detta arrangemang ska vara ett win-win-förhållande för både uppfödare och fodervärd.

Framåt vintern/våren 2020/2021 söker jag eventuellt en fodervärd till en liten hankattunge. En blivande fodervärd bör bo max 1 timmes resväg från Stockholm och inte ha några andra fertila katter hemma. Om du är intresserad av att bli fodervärd eller veta mer om vad det innebär så hör gärna av dig.

 

 

 

 

 

VARDAGEN MED SIAMESER

Siameser är som plåster, de limmar sig fast och är med överallt. Lagar du mat kan du vara säker på att minst en siames övervakar kastrullerna noga och tjoar när det ska provsmakas eller kännas lite med tassen på nåt intressant. Helst sittandes på ens axel för bästa möjliga utsikt.
Kommer du hem och hittar en banan bland skorna i hallen? Bli inte förvånad – vissa leksaker begriper man sig helt enkelt inte på om man inte är siames.
Försöker du sätta upp håret och hittar inte gummibandet som låg på handfatet för två sekunder sen? Siamesen har tagit hand om det åt dig. Snällt eller hur! Nu ligger det antingen nedpetat i golvbrunnen (jepp, de är supersnabba) eller så dribblar katterna runt med det i vardagsrummet, värsta action-fotbolls-dribblingarna kors och tvärs över golvet. Inte en matta ligger där en brukar ligga, och du får äran att vara publik och hejjarklack.

Är du nere och har haft en dålig dag? Din bästa vän i hela världen tröstar. En tass på armen, en puss (som luktar kattmat) i mungipan eller på näsan och din bästis parkerar sig i din famn för resten av kvällen. Eller innanför tröjan, så nära det bara går. ”Du och jag matte, du och jag!”

Som siamesägare blir man totalt invaderad. Katterna är överallt. I köksskåpen, i byrålådorna, i sängen och i soffan, i skafferiet, i bokhyllan, på gardinstången, på hatthyllan, och överallt annars där du inte trodde att du skulle hitta en katt.
Men allra mest invaderas ens själ och hjärta. Har man en gång haft lyckan att dela sitt liv med en katt så vet du precis vad jag pratar om. Man vill aldrig vara utan en fyrbent vän i vardagen igen.

 

katterna

tidigare kullar

Historik

crazy days